LUND

Ekonomprogrammet satsar på språk

Civilekonomer vid Lunds universitet kommer nu att kunna läsa både arabiska, ryska och japanska. Sedan i höst satsar ekonomihögskolan på att göra civilekonomprogrammet ännu mer internationellt, nu finns åtta nya språk att välja på.

– Jag tror det är ganska vanligt för många i min ålder att tänka långsiktigt. Sannolikheten för att man hamnar på ett företag som har kontor i andra länder är ganska stor, och då vill man vara anpassningsbar, säger Camilla Wengholm som läser civilekonomprogrammet med engelsk språkinriktning i Lund.

Engelska är ett av de nya språken som man nu kan välja på civilekonomprogrammet i Lund. Franska och tyska har funnits sedan tidigare, men nu finns också danska, italienska, spanska, ryska. Nu i vår startar arabiska, kinesiska och japanska. Studenterna får läsa en termin i det valda språket och också läsa språket utomlands under en termin. Allt för att göra det lättare för studenterna att få jobb efter studierna.

– Vår förhoppning är vi genom att kombinera de här olika språken gör våra studenter mer anställningsbara, säger programchefen för civilekonomprogrammet, Ulf Ramberg.

Studenterna kommer att studera språket under två terminer men när det gäller exempelvis arabiskan kommer det förmodligen krävas att studenterna har en del förkunskaper.

– Vi hoppas att de åtminstone ska kunna kommunicera och få en känsla för den kulturella skillnaden som finns mellan olika länder, säger Ulf Ramberg.