Misstänka Hjorånare i häktningsförhandlingar

På torsdagen hålls häktningsförhandlingar mot de sju personer som är misstänka för att ha utfört rånet mot Swedbank i Hjo och en lång rad andra rån.
- Samtliga förnekar de brottsmisstankar de delgivits, säger förundersökningsledare Johan Henningsson.

Swedbank i Hjo rånades fredagen den åttonde februari i år. Rånet var bara ett i en lång rad rån som utförts i början av året.  

Tre misstänkta rånare greps i söndags efter en skottlossning på en krog i Stockholm. Ytterligare personer har gripits sedan dess och på torsdagen ställs sammanlagt sju personer inför häktningsdomaren i tingrätten.

Alla är i 20- till 30-årsåldern och tillhör enligt polisen samma grupp av bekanta. Tre av de är misstänkta för grovt rån efter just rånet mot Swedbank i Hjo. 

Polis och åklagare fick en del hjälp i samband med att Hjorånet togs upp i tv-programmet Efterlyst, men i övrigt vill förundersökningsledaren Johan Henningsson inte berätta särskilt mycket om hur de avslöjade det kriminella nätverk från Stockholmstrakten:   

– Det är vittnesiakttagelser, olika form av teknisk bevisning som visar att de här personerna faktiskt varit på platsen, säger han. 

Han räknar med att det finns tillräckligt med bevis för att få dem häktade.  

– Det är personer som är kända av Stockholmspolisen för att figurera i sådana här sammanhang och vissa är också dömda för den här typen av brottslighet, säger Johan Henningsson.