Fullbokat i påsk

Turisterna och besökarna strömmar till Gällivare under påskhelgen. Aldrig någonsin har transporter, boende och aktiviteter varit så fullbokade som inför den här påskhelgen.

Johanna Mattson är vd för Gellivare Lappland som samlar besöksnäringen i Gällivare och hon är mer än nöjd.

- Det ser helt underbart ut! Vi har fullt överallt både på transport- och boendesidan, så det är jättehärligt, utropar hon.

- Själva helgen brukar vara ganska full men inte både före och efter, vilket kanske är det unika i år. Det brukar alltid finnas några flygstolar kvar men i år är allting fullbokat, konstaterar Johanna Mattsson.

Hur gör ni för att besökarna ska komma tillbaka flera år framåt?
- Det gör vi genom att hålla bästa servicen rakt igenom. Från att kunden har bokat sin resa hit upp till att den är här. Även efteråt försöker vi hålla kontakt med dem, de ska inte glömma vilken härlig upplevelse det var, säger hon.

Kan det konstateras att Gällivare håller på att placera sig på kartan bland de stora orterna för vintersemester?

- Absolut det kan vi! Och så får vi inte ignorera att det har mycket med klimatet att göra. Jag menar, Gällivare har gott om snö och det kommer vi med största sannolikhet att ha under en längre tid. I alperna sinar det och det är en stor fördel för oss faktiskt, säger Johanna Mattsson.

Maritha Mossberg SR Norrbotten