Risp får en sista "chans" att imponera

”Var det inte yours truly som efter landskampen mot Turkiet menade att Fredrik Stoor och Sebastian Larsson tog sin chans att slå sig in i landslagstruppen? Tveksamt om det blir spel från start för någon av dem mot Brasilien, men EM-biljetten kan nu bara ställas in på grund av skada för de båda.

Fredrik Risp får en sista ”chans” att imponera. Men frågan är om två lugna träningar i London räcker för att visa formen inför förbundskaptenerna.

Det är överhuvudtaget ett dilemma för Lagerbäck och Andersson. Hur ska man formera laget? En tänkbar startelva behöver alla minuter de kan få tillsammans för att hitta ett samspel. Samtidigt är det inte just de spelarna man behöver svar från. Men det går ju inte heller att slänga in killarna på gränsen till EM-truppen mot ett så bra lag som Brasilien.

Jag hoppas stenhårt på Anders Svensson i ”Linderoth-rollen” på mittfältet. Den kan nog förresten Rasmus Lindgren glömma som det verkar...

Mattias Concha är nog en orolig man just nu. I höstas Bochums bästa spelare och på god väg att spela sig rakt in i landlagets förstaelva. En oläglig skada senare sitter han i frysboxen nere i Tyskland och bommar en plats i sista truppen innan EM.

OM Marcus Berg hade varit frisk, hade Lagerbäck då tagit petat någon helig ko på anfallssidan? Självklart inte Zlatan, inte heller Rosenberg i sitt livs form. Hade någon av Elmander och Allbäck fått stanna hemma? Det får vi aldrig veta.”