Kvalserien till Allsvenskan: Omgång 1

Den 19/3 inleddes kvalserien med två matcher där Asplöven från Haparanda stod över. Den ena matchen var ett Stockholmsderby mellan Huddinge och Väsby. Huddinge som skall försöka kvala sig tillbaka till Allsvenskan och Väsby som så gärna vill ta sig dit.

Den andra matchen var mellan Mariestad tvåan i Allettan södra och Troja/Ljungby som vann samman serie ganska överlägset.

HUDDINGE - VÄSBY 2 - 5 ( 0-1 0-4 2-0 )
Förra året måste Huddinge också kvala sig kvar i Allsvenskan. Då gick det bra och laget fick då en bra start i början av kvalserien. Frågan som många ställer sig, är om det skall gå lika bra i år? Skulle laget få en bra start även i år?

Det börjar inte bra för Huddinge denna kväll. Väsby tar ledningen med 1-0 redan efter dryga tre minuter genom Stefan Eriksson.

I andra perioden händer på nio sekunder det som kanske blev det som avgjorde hela matchen.

Efter 25.22 gör Erik Örnberg 2-0 och efter 22.31 gör Stefan Makel 3-0. Huddinges målvakt Pontus Sjögren går ut och in kommer Tom Olsson.

Väsby trummar på och 4-0 gör Andreas Lilja. 5-0 gör Mikael Andersson innan perioden är slut. Mellan dessa båda mål var det bara 54 sekunder.

Matchen var avgjord även om Huddinge i tredje periodens mitt blixtrade till under 14 sekunder och gör 1-5 genom Fredrik Börjesson och 2-5 genom Niklas Nilsson.

Huddinge fick ingen bra start och nu blir matchen mot Asplöven på söndag lite extra viktig.

Ytterligare en förlust skulle skapa ett bekymmersamt läge i tabellen från start. En liten tröst för Huddinge är att Mariestad och Troja/Ljungby bara fick en poäng var i sin första match.

Väsby fick en drömstart, som laget kan följa upp med att redan på fredag, ta en ny seger i sin hemmahall mot Mariestad.

MARIESTAD - TROJA/LJUNGBY 2 - 2 sd
( 0-1 1-0 1-1 0-0 )
Mariestad fick spela tre matcher för att ta sig till kvalserien. I sin hemmahall besegrade laget Valbo två gånger. Skulle hemmahall räcka även mot Troja/Ljungby som på två matcher hade besegrat Enköping.

Det blev en mycket spännande match där Mariestad kvitterade både 0-1 och 1-2.

2-2 kom i spel fem mot tre när det gått tio minuter av den tredje perioden.

Det blir inga fler mål i tredje perioden och det blir förlängning fem minuter.

Båda lagen har chanser att avgöra i förlängningen men 2-2 står sig matchen ut och lagen får en poäng var i sin premiärmatch.

OMGÅNG 2. 21/3

  • VÄSBY - MARIESTAD
  • TROJA/LJUNGBY - ASPLÖVEN

TABELLEN (HALTANDE)

VÄSBY3
MARIESTAD1
TROJA/LJUNGBY1
ASPLÖVEN0