Påskläsning - lyssnartipsen!

Idag pratade vi om lästips inför påsken, och vi fick massor av tips från er lyssnare! Här nedan har vi samlat några av dem. Själv läser jag just nu del tre i Stephen Kings ”The dark tower”-serie. Skräckfantasy!

/Hanna

Niklas tipsar:

Hej
Jag vill lyfta fram en bok som jag tycker fler bör läsa. Med tanke på det klimat vi har i dag i norra Europa pga. den envisa historien med de numer ökända Muhammed karikatyrerna, tycker jag att vi istället för att falla in i massmedias polariseringsprojekt, bör granska vad det egentligen är som händer i dagens samhälle, från ett mer kritiserande perspektiv. Tyvärr är det så att i dagens debatt får de mer kontroversiella rösterna det mesta utrymmet pga. Deras mediasexighet. Det kommer an på gemene man att lyfta fram de mer utbildande och varma rösterna som finns tillgängliga.
En sån bok är Journey into Islam: The Crisis of Globalization skriven av Akbar S Ahmed, där författaren tar med läsaren på en antropologisk resa genom den nutida muslimska världen och beskriver en värld som vi i västvärlden absolut inte får se genom våra media kanaler. Den berättar om värme och kärlek till medmänniskan och religionen och om avståndstagande till våld, men hur dessa faktorer idag får stå vid sidan pga. av några fås politiska vinstintresse.

Bengt skriver:

Ett boktips: Myrorna av Bernard Werber.

Anders tycker såhär:

jag läser harry potter och dödsrelikerna den sista delen i serien. det tycker ́jag ni också ska läsa i påsk

Maaseja skriver:

På påsk ska man läsa om när israels folk vandrade ut ur Egypten och självklart om JESUS. Det Jesus gjorde för oss måste alla få veta!