jönköping

Tommy Körberg hetsar mot kristna

Den folkkära artisten Tommy Körberg anklagas för att ha kränkt kristna under en konsert i Jönköping nyligen. Han ska bland annat ha sagt att kristna som ber är schizofrena och att Carola var tom i huvudet. En av dom som var där och blev upprörd är Allan Wendefors som är ansvarig för alliansmissionens biståndsorganisation SAM-hjälp. Han har nu anmält Tommy Körberg till polisen för hets mot folkgrupp.

I en stor lokal i Jönköping planerar Allan Wendefors en av Alliansmissionens hjälpsändningar till Lettland. Allan Wendefors har varit engagerad i kyrkans biståndsarbete så länge han kan minnas. Han har rest i många länder och menar att respekten för andra människors tro är bland det viktigaste vi har. Det var därför han reagerade så starkt när Tommy Körberg uttalade sig på en konsert häromdagen.

Tommy Körbergs uttalanden kom under en konsert på ett stort bilföretag i Jönköping. Men trots att det i övrigt var en trevlig tillställning reste sig Allan Wendefors och gick hem.
Nu har han polisanmält Tommy Körberg

Det är inte första gången Tommy Körberg uttryckt sig provocerande mot kristna. För ett par år ska han under en konsert i Ljungby sagt att kristna var intellektuella kalhyggen.

Det var i fredags som Allan Wendefors och en grupp andra människor blev bjudna av ett bilföretag i Jönköping på buffé och konsert.

Förväntningarna var stora när den folkkära artisten Tommy Körberg äntrade scenen. Men efter några sångnummer byttes den glada stämningen mot en helt annan. För enligt Allan Wendefors började Tommy Körberg häckla den kristna artisten Carola och andra kristna som ber till Gud och tror på att Gud hör bön.

Uttalanden som alltså berörde en grupp kristna illa. O som nu gör att Allan Wendefors polisanmäler Tommy Körberg för hets mot folkgrupp. En anmälning som polisen ännu inte hunnit behandla.