Landskrona

Tre åtalas efter närbutiksrån i Landskrona

Tre ungdomar åtalas för ett rån mot en närbutik i Landskrona i slutet av februari i år. Det är en 19-årig man och en 15-årig pojke som åtalas för själva rånet. En 20-årig kvinna som åtalas för medhjälp.

Det var på morgonen lördagen den 23 februari som två maskerade och knivbeväpnade personer kom in i närbutiken och hotade ägaren och en kvinnlig anställd. En av rånarna tog tag i kvinnans hår och vräkte omkull henne på golvet.

När rånarna lämnade butiken hade de med sig 4 350 kronor i kontanter, 24 cigarettaskar och några snusdosor. 15-åringen greps av polisen strax efter rånet, och då hade han med sig en stor del av rånbytet. Senare kopplades även dom två andra åtalade till rånet.

19-åringen har erkänt att han var med. 15-åringen däremot säger att han inte minns någonting av händelsen. Den 20-åriga kvinnan som är åtalad för medhjälp har enligt åklagaren försett dom båda rånarna med var sin kniv. Hon har också hjälpt 19-åringen att tillverka en rånarluva. Efter lånet har hon tagit hand om och sedan gjort sig av med 19-åringens kläder och rånarluva, och hon har också gömt kniven han använde i sin bostad.