Lasso torsdag 20/3

Oklippt med Daniel Karlsson om familjen och livet efter Idol

Idol-Daniel har sadlat om och blivt Daniel Karlsson igen. I Oklippt berättar han om sina föräldrars stora engagemang för hans musikintresse, föräldrar som nu båda gått bort.

Under hela Idol-resan var hans mamma svårt sjuk, men gladde sig över hans framgångar.

Men nu är ”karaoke-tiden” slut, det är eget material som gäller, och i Oklippt ger han ett smakprov.

Skärtorsdagshandeln slår alla rekord

Sitter du på jobbet nu och funderar på vad du ska köpa för mat och annat till påsken? Eller är du redan på väg till affären, eller, du kanske rent av är i affären nu och ska handla? Du är inte ensam i så fall.

Skärtorsdagen är den dag vi handlar allra mest på hela året. En vanlig torsdag handlar svenskarna för 700 miljoner kronor. Men idag handlar vi för osannolika nästan 2 miljarder!

Mest mat och godis - kvastar står däremot inte på shoppinglistan.

Kinakritiker kräver bojkott av OS

Den 8 augusti drar sommar-OS igång i ett Kina som på sistone fått mycket negativ uppmärksamhet för brist på mänskliga rättigheter och fängslande av regimkritiker.

Den mycket oroliga situationen i Tibet just nu har inte direkt minskat kritiken mot hur Kinesiska staten sköter sig. Och från många håll börjar nu röster höjas för en bojkott av sommarens olympiad.  Till exempel från liberala ungdomsförbundet

Albert Söderlind, ordförande i Liberala Ungdomsförbundet i Jönköpings län, tycker att länets olympiska idrottare ska bojkotta OS.

Men två av länets OS-hopp 800-meterslöparen Mattias Claesson från Mullsjö, och Jönköpingskanotisten Sofia Paldanius vill inte stanna hemma.

Tommy Körberg polisanmäls

Kristna som ber är schizofrena och Carola är tom i huvudet. Det ska Tommy Körberg nyligen ha sagt under en en konsert i Jönköping.

En av dom som var på konserten är Allan Wendefors på alliansmissionens biståndsorganisation SAM-hjälp. Han blev så upprörd så nu har han polisanmält Tommy Körberg till polisen för hets mot folkgrupp.

Erik Lindfelt som är bibliotekschef i Jönköping, författare, debattör och krönikör, samt intresserad av religionsfrågor, ger sina kommentarer till det som Tommy Körberg sa om kristna på konserten.

Nyförvärv i Vetlanda BK

Jonas ”Skorven” Persson har bytt hålet i koppargruvan mot kullarna på Höglandet och överger lugnet i Falun till mer aktion i Vetlanda. En målvakt som tycker det är mer roligt än vad det gör ont att spela bandy. Tillsammans med Vetlanda BKs ordförande Börje Wilsborn gav han också tips om hur man ska sköta sig i trafiken den här intensiva trafikhelgen.