Ludvika

Anlade flera bränder på kort tid

Två unga män har åtalats för de anlagda bränderna i bl a bilar i Ludvika en kväll och en natt i februari. De är misstänkta för mordbrand och skadegörelse.

Kvällen och natten till den 26 februari blev arbetsam för räddningstjänsten i Ludvika. Under loppet av några timmar tvingades den till flera utryckningar.
Nu har en 19-åring från Grängesberg och en 18-åring från  Borlängetrakten åtalats för bränderna.
Åtalet om mordbrand gäller för en antänd personbil, där det fanns risk för att eld och rök skulle spridas till ett intillliggande flerfamiljushus.
Två av bränderna rubriceras av åklagaren som grov skadegörelse. I det ena fallet antändes en husvagn, som förstördes helt, och den branden ledde också till skador på ett intilliggande garage. Det andra fallet gäller en anlagd brand i en personbil, som blev totalförstörd och där två andra bilar skadades.
De två åtalade ska också stå till svars för att ha tänt eld på en offenlig toalett i Ludvika. Den branden bedöms som skadegörelse av normalgraden.
Ynglingarna misstänks även för flera andra brott, bl a egenmäktigt förfarande med en personbil och en släpvagn. Här är en 16-årig flicka från Borlänge medåtalad.

                                            mats.akergarden@sr.se