jämtlands län

Trafiktäta E 45 kritiseras av bilister

En av årets mest intensiva trafikdag har vi i dag - skärtorsdag. Från söder strömmar fjällturisterna in via 45:an, men många bilister är rejält bekymrade stora hål och frostsprängningar i europavägen gör att det är svårt att ta sig fram.

E 45an söder om Rätan så usel att den inte går att kalla väg, det menar många bilister som är kritiska till vägstandarden men till sommaren blir det ny asfalt, lovar Vägverket.

Många bilister är rejält bekymrade över stora hål och frostsprängningar i europavägen som gör att det är svårt att ta sig fram.

- Vägen är helt värdelös, det är en trafikfara med så mycket trafik och så stora skador i vägen, stora stora hål och gupp, säger brevbäraren Henry Wallström.

Enligt vägverket så är E 45:an söder om Rätan ner mot länsgränsen ett problemområde. Skadorna beror bland annat på att temperturen de senaste vintrarna varit ojämn. Pendlingarna mellan plus och minusgrader gör att snö smälter, rinner ner i vägbanan för att vid nästa köldknäpp frysa till is och då spränga sönder vägen.

Nu lovar Vägverket att det ska bli helt ny asfaltsbeläggning på 45:an mellan Rätan och Ytterhogdal.