Tierp

Kommunen dröjer med besked om båthamn

Trots att kontraktet för Nöttö båtklubb i Tierps kommun gick ut för två och ett halvt år sedan så har ännu inget besked kommit från kommunen om en förlängning av kontraktet.

Båtklubbens ansvariga har stött på kommunen under de här åren för att få besked om framtiden, och nu säger Leif Lindberg som är kassör i båtklubben att de tröttnat på kommunens passivitet.
- Vi har ju haft kontrakt med fyra stycken i samfälligheten i Nöttö sen så gick kontraktet ut och då tog jag kontakt med Tierps kommun eftersom de är en av ägarna i samfälligheten. Det gjorde jag brevledes vid otaliga tillfällen ett otal gånger.

Hur länge har du hållit på med det här?
- I två och ett halvt år. Jag vet snart inte vad vi ska ta oss till längre.

Är du orolig för att kommunen ska hitta på någonting annat för den här båthamnen?
-Det är ju klart att vi är oroliga, det kan ju komma någon och säga att nu får ni inte var här längre.

Leif Nilson kommunjurist i Tierps kommun beklagar att ärendet dragit ut på tiden.
- Jag kommer att se över det hela efter påsk, nu är jag bortrest, så fort jag är tillbaks i tjänst nu på tisdag så ska jag se hur vi kan hjälpa till med Nöttös båtklubbsförhållanden.

Varför har det dröjt så länge, två och ett halvt år för att få ett svar?
- De har fått ett svar tidigare i något sammanhang, vill jag minnas, men exakt varför det har dröjt så länge det kan jag inte svara på, det är bara att beklaga, men vi kommer att skynda på det hela efter Påskhelgen nu.

Monika Titor
monika.titor@sr.se