Citybanan, livemusik och nya fenomen


Torsdagen den 20 mars

Margarethe Isberg, domprost i Västerås gav oss Tänkvärt som gick i påskens tecken. Jesus och hans lärjungar har under två tusen år ätit världens mest kända måltid under skärtorsdagen. Dagen efter blev han förråd, torterad och korsfäst. (07.20)

Pia Nilsson, socialdemokratisk riksdagsledamot från Sala, och Elisabeth Unell, moderat komunalråd i Västerås, längtar båda efter en smidig väg mellan Västerås och Stockholm. Den efterlängtade Citybanan ska stå färdig först 2017 under tiden verkar det som om vi får leva med proppen i tågsystemet. (07.40)

Skivdebutanten Linda Engström från Sala ska ställa till med fest på tisdag i nästa vecka för sitt album ”Autobiography of an unknown singer”. Stressade resenärer stannade upp och lyssnade till ett skönt gung på morgonkvisten. (8.00)

Fenomenpanelen bestod denna dag av Stina Tyskling och Gudrun Paulsdottír. Stina undrar varför vi stoppar i oss bakdelen på en gris med glad min men att ett hönsarsle och kanske en hare inte står så högt på menyn. Gudrun Paulsdottir har undrar hur det ser ut i utomståendes ögon när vi trots minsgrader och snö på marken lapar sol så fort tillfälle ges. Solglasögon i väskan är mer regel än undantag. (8.30)