Inför Klassikermötet

Hungrigt Leksand mot ärkerivalen Brynäs

Premiärförlorande Leksand tar emot Brynäs i en sprängfylld hemmaarena i kvalseriens andra omgång. En match som känns rätt öppen trots allt. Hör de tre kvalseriematcherna i sin helhet i webbradion och mobilen från kl 15.10 och 18.10.

 • Leksand hade en lätt resa genom Hockeyallsvenskan och var klart för kvalserien i ett tidigt skede. Men så i premiären i onsdags tog det stopp rejält borta mot Malmö. Inte ett enda mål framåt och tre bakåt.
   
  Har spelat i kvalserien fem gånger under 2000-talet. Två gånger har man tagit en av de två elitserieplatserna, tre gånger har man misslyckats. De två senaste försöken har slutat i moll för dalkarlarna.
    
 • Brynäs hade en bedrövlig elitseriesäsong och kom till slut klart sist. Tillbaks kom tränaren Leif Boork och profilen Mikael Lind som varit skadad ett tag.
  Tre poäng blev det i premiären mot Västerås, precis den start som den anrika klubben behövde.
   
  Frågan är samtidigt vad det var för värdemätare egentligen, Västerås som varit dåliga borta hela säsongen.
   
  Det här är tredje gången som Brynäs spelar kvalserien under 2000-talet. De två tidigare gångerna har Brynäs lyckats ta en av de två elitserieplatserna.
   
 • Statistik Lagen har mötts i elitserien säsongerna 02/03, 03/04 och 05/06 och då har Brynäs vunnit tre av fyra möten varje vinter. Leksand har vunnit en hemmaseger mot Gävlelaget per säsong.

Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se