Mycket snö väntas i påsktrafiken

Det finns risk för stora problem med snö och hårt väder i kväll och inatt.  SMHI har utfärdat en så kallad klass två varning som gäller Kronobergs län. Varningen gäller för natten då det finns risk för stora mängder snö och drivbildning i samband med att vinden ökar till frisk. Enligt SMHI kan det komma mellen en och två decimeter snö.

Hårt väder väntas alltså i samband med en av de värsta olyckshelgerna i trafiken ligger framför oss. De senaste tolv åren har påsktrafiken årligen skördat i genomsnitt åtta dödsoffer på de svenska vägarna.

Kronobergs län har varit förskonat från dödsolyckor på vägarna varje påsk de senaste åren. Men det har varit olyckor där minst en person skadats allvarligt och förra året var det en topp när det gäller lindriga skador - hela 21 personer skadades under skärtorsdag till annandag påsk i kronorbergs län.

För den som tänkt ge sig ut i påsktrafiken gäller det att ta god tid på sig, pausa ofta.

- Se till att alla har bilbälte och att bagaget inte ligger löst i bilen. Hålla hastigheten o se till att man inte kör när man druckit är också självklara råd, säger Mattias Holmqvist på NTF i Jönköpings län.