ETER TORSDAG 20 MARS

Inget åtal mot Lars Thomsson
Under ett års tid har han varit misstänkt för brott mot tystnadsplikten. Vid ett möte med några krögare avslöjade Thomsson att en Visbykrog misstänktes för ekonomiska brott.
Den informationen var hemlig, och avslöjandet kunde ha försvårat polisens utredning. Men efter lång väntan har vice chefsåklagaren Susanne Wihlborg beslutat att inte åtala Lars Thomsson.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Reporter lars.eskelind@sr.se


Kvartfinal för Endre

På skärtorsdagen möter Endres innebandytjejer Västeråslaget Rönnby i Södervärnshallen för att spela kvartsfinal. Bengt Boström rapporterar från föreberedelserna med tränaren Joakim Sjöstrand och  spelaren Anna Jakobsson.

Reporter Bengt Boström Gotlandssporten@sr.se


Oskäligt hög sommarhyra kan betalas tillbaka
Många som söker tillfällig bostad i Visby tvingas betala höga andrahandshyror. Men det finns inget som heter sommarhyra, säger hyresgästföreningens ombudsman på Gotland, Hans Gärdeklev. Det är inte förbjudet att begära för mycket i hyra, men den hyresgäst som går till hyresnämnden kan få tillbaka mycket pengar. Jenny Riderholm som letar lägenhet visste inte om att man bara får ta hyran plus tio procent av möblernas värde.

Reporter: lisa.classon@sr.seVårsnö kan ge skidspår vid VOK-stugan
Efter en i stort sett snölös vinter så kom äntligen snön som skulle kunna ge öns skidåkare lite glid. Kaj Wirén som är ordförande för Visborgs OK berättar att skotern står redo vid VOK-stugan för att köra upp spåret - om snön ligger kvar.

Reporter lars.eskelind@sr.se