Fem häktade efter bankrån

På torsdagen hölls häktningsförhandlingar i polishuset i Kalmar mot sammanlagt sju personer som misstänks ha genomfört ett stort antal rån och rånförsök mot banker i södra Sverige och, för vissa, ett mordförsök i Stockholm i mars.
Fem män häktades.

Männen häktades på sannolika skäl misstänkta för försök till grovt rån i Ankarsrum i oktober, i Silverdalen i november och i Virserum i januari, grovt rån i Hjo i februari och grovt rån i Aneby i januari. Dessutom försök till mord i Stockholmsförorten Kista i mars.

Rätten gick på åklagaren linje och godtog den bevisning som lades fram mot männen, som är mellan 30 och 24 år gamla. Bevisen har säkrats bland annat genom husrannsakningar.

I övrigt är man från polis och åklagarhåll mycket förtegen om utredningen, men säger att man spanat på männen under en tid och i samband med mordförsöket gjorde polisen sitt tillslag.

Torsdagens häkningsförhandlingar hölls bakom stängda dörrar och de häktade personernas advokater har belagts med yppandeförbud för att ingen information skulle läcka ut under utredningens gång.

Samtliga fem nekar till alla anklagelser.