örebro

Friskola fortfarande utan lokal

Friskoleföretaget Kunskapsskolan lämnar samarbetet med Örebro kommun för att själv försöka lösa den utdragna lokalfrågan. Från skolans håll tycker man att kommunen inte hjälpt till på det sätt som utlovats. Kennet Nyman som sköter skolans etablering i Örebro känner sig förd bakom ljuset. Men ansvarig politiker tillbakavisar kritiken och säger att man har erbjudit skolan lokaler.

– Det är vår fasta uppfattning att kommunen inte varit tydlig och klar mot oss hur det faktiskt förhåller sig. Både örebroporten och politiker har sagt att det ska lösa sig, säger Kennet Nyman från Kunskapsskolan.

Det har varit segt för Kunskapsskolan att lösa lokalfrågan i Örebro. Nu handlar det bara om dagar innan Kunskapsskolan måste informera de 350 barnens föräldrar om att det inte blir någon skolstart i Örebro till hösten. Allra tidigast kan man starta i december. En permanent och ny skollokal har friskoleföretaget tänkt att bygga vid universitetet i Örebro. Men den blir klar först om två år. Kennet Nyman tycker att kommunens hjälp varit bristfällig.

Men kommunalrådet Lennart Bondesson sägar att han erbjudit Kunskapsskola lokaler i Brickebackens högstadiedel. Det erbjudandet avböjdes från skolans sida.
– Det är synd om man lägger skulden på oss i kommunen när vi har gett dem ett erbjudande, säger Lennart Bondesson.