PROGRAMLEDARNA

Dagens viktigaste mål, sägs frukosten vara. Men vad föredrar programledarna att äta denna tidiga timma?

 

Matias Holm
Jag är en sådan där människa som inte brukar äta frukost, som gillar sena kvällar och föredrar att sova länge när jag kan. Men efter att ha arbetat med programmet Frukost sedan årsskiftet har jag märkt en viss förändring. En macka och te kan vara gott en tidig morgon och det är okej att släcka lampan innan tolvslaget. Men bara när det är vardag…

Jag dricker inte kaffe och har svårt att knyta en slips utan karta, men det är väldigt sällan jag saknar dessa egenskaper. Däremot önskar jag ofta att jag fått talangen att kunna dansa bra. Alltså jag menar inte att jag vill gå danskurs. Jag vill kunna dansa bra med en gång. Som en bonus att plocka fram vid behov. Det vore flott!

Jag försöker så gott jag kan att inte göra vardagen till en vana. Ja jag vet, det krävs en hel del fantasi för att göra en måndag i november till ett äventyr. Men jag lever i förhoppningen att det är de små detaljerna som avgör.

I övrigt är jag nog som folk är mest. Doserar tvättmaskinen för mycket, pizza på midsommardagen, undrar om inte vintrarna var snöigare förr, har läst Stig Larsson trilogin och har en klar startelva till Lars-Roland.

Malin om Matias:
Han är nästan alltid på jobbet före mig och alltid lite tröttare, men så har han svårt att gå och lägga sig och en liten där hemma som gärna håller honom vaken. Matias behåller alltid lugnet. Även om han säger att han känner sig stressad verkar han mest mysa runt. Han gillar sötsaker och älskar semlor. Att få i sig tre stycken på en dag är inga konstigheter om man älskar mandelmassa och grädde. Men det bästa Matias vet, det är pommesfrites. Han imponerar ofta med att ha koll på populärkulturen. Han kan inte bara en hel del om TV och film han har dessutom medverkat i både Blåsningen, Rederiet och filmen Svart Lucia. Sport ligger honom varmt om hjärtat inte bara att titta på och läsa om, utan han jagar gärna runt i en inomhushall med en bandyklubba i handen.

Vill du komma i kontakt med Matias? Maila honom då blir han så glad
matias.holm@sr.se  Malin Holmberg

Gröt eller filmjölk och sen en smörgås och en kopp te, det hela bör sen avslutas med något sött till kaffet. Så ser en perfekt frukost ut, men i veckorna äter jag på stående fot. Varje minut på morgonen som jag kan få ligga kvar i sängen utnyttjas till max. Sen smyger jag mig upp för att inte väcka någon, det är alltid en lika svår konst att öppna kylskåpet ljudlöst för att komma åt filmjölken utan att väcka undulaten som vilar under sitt gröna skynke i köket. Ett glas filmjölk vid diskbänken är allt jag hinner och så packar jag ner frukostmackorna i väskan och åker till jobbet. Väl på plats i radiohuset någon gång mellan klockan fem och sex så känner jag mig ändå ganska pigg.

Jag älskar kakor och pajer. Att äta men också att baka. Jag drömmer om att ge ut en egen kakbok. Jag önskar också att jag vore den händiga typen som kunde köpa ett gammalt hus och renovera, byta elen, och kakla om badrummet. Men jag har inte tålamod. Jag vill att saker och ting ska gå undan och jag älskar att ha ordning och reda runt mig, men det är det ingen som tror på när de ser mitt stökiga skrivbord på jobbet.

Matias om Malin:
Malin kan det där med färg och form och kan sluka recept som somliga slukar romaner. Ibland slår avundsjukan klorna i mig när hon berättar om sin "flumtid" i New York. Hon är en riktig djurvän också, jag hoppas verkligen att den där hunden blir verklighet så småningom.

När man gör radio med Malin behöver man aldrig oroa sig för att något glöms bort. Hon har ett imponerande ordningssinne. Vad som å andra sidan kan oroa mig med den egenskapen, är att människan glad i hågen kan börja plocka och vattna studioblommorna när klockan är 05.30 på morgonen.

Malin vill också gärna ha mail. Kanske har du tips eller idéer till programmet, eller bara vill säga nåt till just Malin
malin.holmberg@sr.se