Åderlåtning istället för match

Lite smått pinsamt nog måste vi i BP ställa in vår träningsmatch mot Västerås SK på måndag.

Anledningen är att vi helt enkelt inte har tillräckligt många friska spelare att ställa på planen. Bra utgångsläge tre veckor innan premiären...

Även undertecknad har haft lite problem på sistone. När jag vaknade i onsdags morse noterade jag till min fasa att mitt vänsterknä svullnat å det grövsta.

Märkligt nog hade jag inte det minsta ont och kunde heller inte påminna mig om att jag hade gjort mig illa på träningen dagen innan.

Efter att under dagen ha beklagat mig över min olycka uppe på Radiosportens redaktion ( ”jag är nog överansträngd och skulle behöva två veckor i Thailand”, ”kom och känn hur svullet det är”, ”du får hämta kaffe, jag vågar inte belasta knäet”) visade jag upp min skada för våra naprapater på träningen.

De gav mig träningsförbud trots att jag insisterade på att få vara med. Undertecknad sätter nämligen stor prestige i att inte vara skadebenägen.

Är man inte särskilt talangfull kan man åtminstone ha bäst närvaro! Förra året var jag tillsammans med Martin Ekström enda BP-lirare att spela samtliga matcher.

Då skulle man i och för sig kunna hävda att det var mest mitt fel att det gick som det gick...

Istället för träning blev jag skickad till klubbläkaren. Han ställde diagnosen att en slemsäck troligen gått sönder och tog beslutet att vi skulle tömma knäet på ledvätska.

För er som aldrig fått en stor spruta instucken i knät kan jag berätta att det är en ganska märklig syn och känsla... Det visade sig att det vi trodde skulle vara ledvätska istället var blod. Med andra ord fick jag genomgå en klassisk (?) åderlåtning! Slapp åtminstone blodiglarna...

Svullnaden i knäet börjar nu lägga sig och jag räknar med att träna igen på lördag. Men någon resa till Västerås blir det allstså inte. Kan vi söka dispens och få spela premiären mot Falkenberg på sjumanna-plan i stället?

(21 mars)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se