Fair & Balanced

så här på fredagarna så gillar jag att sammanfatta veckan... nyhetsveckan....

så vad har hänt denna veckan då?

* ”Volvo betalar miljon bot för Irakbrott” heter en av SVTs rubriker. Det hela handlar om att Volvo tydligen mutat till den förra regimen under FNs Olja mot mat-program. Volvo kallar det för ”förlikningsavtal” med amerikanska finansinspektionen och ”Justitiedepartementet”.

jag vet inte... om man vill illa, så kan man ju faktiskt skriva det till att Volvo, först mutade förra Irak regimen och nu, det amerikanska ”justitiedepartementet” och ”finansinspektionen”.

* I Grekland har regeringen antagit en pensionsplan som vållat strejker i flera månader och är så kontroverciellt att den socialistiska oppositionen lämnade kammaren innan omröstning. Utanför demonstrerade folk och kastade stenar och polisen svarade med tårgas.

Dessvärre har inte den icke namngivna journalist som skrivit texten på SVT.se eller den röst som komenterar filmklippet som hör till artikeln, gjort sig besväret att förklara VILKEN jävla förändring som vållat så mycket tumult.
Kanske någon på SVT kännde att vi vanligt folk inte ska bry våra små söta puttinuttiga hjärnor om sånna svåra saker som pensionssystem och överlåta tänkandet åt... ”gamla män i grå kostymer”...

vill du ha mer?!

vi fortsätter...

* ”Usama Bin Ladin uppmanar muslimer att stödja upproret i irak som det bästa sättet att hjälpa palestinierna” ...står det i en annan artikel på SVT.se. Som vanligt är det ett band som kommit till Al-Jazira och sprids till resten av oss vanliga, dödliga, genom vår egen media. CIA säger att rösten sannolikt tillhör Bin Ladin. Och då MÅSTE det ju vara så...

vänta... var det CIA som påstod det? Samma CIA som sa att det fanns ”weapons of massdestruktion” i irak?
Samma CIA som ligger bakom ett oändligt antal statskupper och militärdiktaturer? Samma CIA som ljugit för oss Om och Om och Om och Om....igen...

ja. det känns tryggt att SVT.se tar CIA på allvar. För om DOM säger det, så MÅSTE det ju vara sant. Det vet alla! Och alla som hävdar motsatsen är terrorister!

Avslutningsvis...

* Kina:
enligt raporter på SVT.se så håller kina på att före fler militärer till Tibet. Samtidigt så hyser man bort alla utlänningar och speciellt journalister. Makten i Kina är väldigt måna om att deras övergrepp mot det tibetanska folket INTE ska uppmärksammas och sätta käppar i hjulet för den ENORMA pr kampanjen som heter Olympiska Spelen.
Utomkinesisk media har dock uppmärksammat övergreppen i Tibet och från och med idag och fram till OS kommer debbaten handla om hurvida OS ska bojkottas eller inte. OS kommer INTE att bojkottas, men vi kommer diskutera det. Vad vi inte kommer diskutera är om Kinesiska produkter borde bojkottas. Om organisationer som WTO (där kina är med)och banker IMF (som hjälper till att financiera saker och ting) borde bojkottas.

NOP. Vi i media kommer sätta fokus på om VI med hjälp av idrott och OS istället för Pengar och Politik, kan hindra de övergrepp som pågott i decenier i Tibet... av Kina.

Nu, över till vädret!

// e