Ishockey

Andra raka segern för Brynäs

Brynäs och Mora blev långfredagens stora vinnare i kvalserien till elitserien. Båda lagen vann sina bortamatcher mot Leksand (3-2) respektive Västerås (3-1) och är obesegrade.

Glädjen och lättnaden var stor i Brynäs omklädningsrum efter segern i Ejendals Arena mot Leksand med 3-2.

-Inte snyggt, men väldigt viktigt, var en av kommentarerna och den var träffsäker.

Den store matchhjälten i Brynäs var unge målvakten Jacob Markström. Han vann matchen i matchen mot NHL-legenden Ed Belfour i Leksandmålet.

-Belfour har väl aldrig varit någon förebild, men man har ju sett honom i NHL och jag kollade lite på honom före matchen, sade Markström.

Brynäs hade 1-0 efter första perioden men i andra var det Leksand för hela slanten. Leksand gjorde två snabba mål i slutet av perioden men utan Markströms storspel hade Leksand kunnat avgöra matchen.

-Det var mycket att göra hela matchen men jag hade bra hjälp av backarna. De täckte skott och hjälpte till att rensa undan de returer jag släppte, sade Markström.

Medan Markström gjorde sitt passade Brynäs på att avgöra vid ett av de sällsynta besöken i Leksands zon i sista perioden. Mathias Månsson sköt ett inte alltför märkvärdigt skott som letade sig in mellan benen på Belfour.

-Jag tror inte han såg pucken, jag sköt mellan benen på backen också, sade Månsson.

Leksand skapade chanser in i det sista. I sista sekunden kom ett skott från blålinjen. Det ska normalt sett vara ofarligt men Markström hade en del problem.

-Jag tittade på klockan när det var tre sekunder kvar, då blev det lite nervöst. Jag försökte bara styra undan pucken och ha hela kroppen bakom. Det var väl den räddningen jag var mest nöjd med, sade han.

Mora har tillsammans med Brynäs sex poäng efter två omgångar. Mora vann med 3-1 borta mot Västerås.

TT