Kvalserien till Allsvenskan: Omgång 2

Serien består av fem lag och därför är det ett lag som måste stå över varje omgång. I första var det Asplöven från Haparanda och i den andra omgången var det Huddinges tur att stå över.

För Väsbys del innebär det att laget spelar tre matcher på fem dagar. Då känns det säkert skönt att inte behöva åka längre än till Huddinge och därefter få spela två hemmamatcher.

Asplöven åkte på fredagen ner till Ljungby för att möta Troja/Ljungby för sedan på söndagen i Stockholm möta Huddinge.

VÄSBY - MARIESTAD 4 - 2 (2-0 0-0 2-2)
Väsby fick i första matchen en efterlängtad seger mot Huddinge borta med 5-2. Det var en seger som laget väntat på i 20 år.

Förväntningarna var därför stora på Vilda Väsby när laget på långfredagen tog emot Mariestad som i onsdags spelade 2-2 mot Troja/Ljungby.

Det började bra för Väsby som vann första perioden med 2-0. Farzad Khojastek gjorde 1-0 när det gått 4 minuter. Peter Danielsson gjorde 2-0 när det gått 13 minuter. Detta var Väsbys period och 3-0 var inte långt borta innan perioden var slut.

I andra perioden visade Mariestad, att det inte var någon tillfällighet, att de spelade 2-2 mot Troja/Ljungby i första matchen.

– Vi var bra i första perioden, men period två och tre var helt och hållet Mariestads summerar tränaren i Väsby Håkan Strömberg. När de gör 2-2 hoppas jag att vi ska hålla de tre minuter som är kvar av perioden och få till en förlängning fortsätter han.

I stället visar killarna både moral och styrka när Stefan Eriksson tar vara på ett misstag i Mariestads försvar och kan göra 3-2 när 28 sekunder återstår av period tre.

Härligt att samme Stefan Eriksson får göra 4-2 i tom bur när Mariestad gör ett sista försök att åter kvittera. Vilket härligt lag jag har avslutar en lycklig tränare som fått full pott på två matcher.

Skall Väsby kunna få ytterligare en seger genom att redan på söndag vinna i hemmahallen mot Troja/Ljungby?

TROJA/LJUNGBY - ASPLÖVEN 4 - 1 (0-0 2-0 2-1)
Det blev utvisningar som kom att fälla Asplöven, när de i sin första match fick möta T/L, ett av favoritlagen i kvalserien.

Tre av de fyra målen som T/L gör denna kväll, gör laget när de har en man mer på isen. Asplöven hänger med bra i första perioden som blir mållös.

I andra kommer efter sex minuter 1-0 och tre minuter senare 2-0. Båda målen kommer i spel fem mot fyra.

Fem minuter har gått av period tre när Asplöven gör 2-1. Fyra minuter senare utnyttjar åter T/L ett fem mot fyra läge och gör 3-1.

4-1 kommer också i samband med en utvisning, men nu är det T/L som har en spelare i utvisningsbåset. Hur bra Asplöven är, får vi ytterligare besked om när laget möter Huddinge i Björkängshallen.

OMGÅNG 3. 23/3

  • VÄSBY - TROJA/LJUNGBY
  • HUDDINGE - ASPLÖVEN

TABELLEN (HALTANDE)

VÄSBY6
TROJA/LJUNGBY4
MARIESTAD1
ASPLÖVEN0
HUDDINGE0