Malmö

Stökig påskafton i Malmö

Påskafton i Malmö blev stökig. Bland annat misshandlades flera personer allvarligt vid bråk på stan.

Mellan tre och halvfyra natten till söndagen så inträffade två gängbråk i centrala Malmö. I båda fallen var det ett antal unga män i 20-åråldern som var inblandade. Det ena bråket inträffade vid en busshållplats på Södra Förstadsgatan. Där blev två av dom inblandade knivskurna. Den ene skars i ansiktet och magen och skadades allvarligt.

Det andra bråket ägde rum på Bergsgatan där en man blev omkullslagen och sen sparkad i huvudet när han låg ner. Manne fördes till sjukhus men det är oklart hur allvarligt skadad han är. En 28-årig man som är misstänkt för misshandeln greps senare av polisen.

I stadsdelen Nydala rånades en yngre kvinna på sin väska. Två yngre män kom körande på en moped åk ryckte åt sig väskan när hon klev av bussen. Kvinnan försökte hålla i väskan men föll omkull och fick föras till sjukhus eftersom man misstänkte att hon brutit ett ben.

Även i Helsingborg inträffade en allvarlig misshandel vid midnatt. En yngre man som kom ut från en släktträff på Växjögatan blev helt oprovocerat nedslagen och sparkad av en annan man som han inte kände.