SIM-EM

Svenska semifinalframgångar i EM

Stefan Nystrand tog sig till final, men fransmannen Alain Bernard vann loppet och slog ett nytt världsrekord.

Efter rekordloppen på 100 meter fritt tidigare i veckan satte fransmannen Alain Bernard ännu ett världsrekord vid EM i holländska Eindhoven.

I semifinalen på 50 meter fritt putsade Bernard det gamla världsrekordet på 21,57 med sju hundradelar och är alltså ny världsrekordhållare på tiden 21,50. Stefan Nystrand blev trea med tiden 22,12.

Svenskt rekord
Petra Granlund gick ut hårt i semifinalen på 200 meter fjärilssim men tröttnade på slutet. Trots det sänkte hon det svenska rekordet och gick till final.

Ida Marko-Varga bästa svenska
I ett halvt finallopp höll Josefin Lillhage ledningen på 200 meter fritt vid EM i holländska Eindhoven på påskdagen. Sen tröt krafterna. Svenskan tappade helt och fick till slut nöja sig med en sjätteplats på tiden 1.59,14.

Finalens andra svenska - Ida Marko-Varga - var fyra hundradelar snabbare och knep femteplatsen. Guldet till Sara Isakovic, Slovenien, på tiden 1.57,45.

Alshammar och Kammerling till final
På 50 meter frisim gick Therese Alshammar och Anna-Karin Kammerling till morgondagens final. Kammerling kvalificerade sig med åttonde och sista tiden.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se