LINKÖPING

700 personer har lämnat DNA efter dubbelmordet

1:36 min

Så många som 700 personer har nu fått lämna sitt DNA i utredningen kring dubbelmordet i Linköping för tre och ett halvt år sedan.

Fortfarande finns ingen misstänkt för brottet, då två personer mördades på öppen gata i Linköping, men utredningen fortsätter.

Oktober 2004, en pojke och en kvinna mördas på öppen gata i Linköping. Dubbelmordet har gäckat polisen sedan dess och tusentals personer har hörts. I dagarna topsades också den 700:e personen, resultatet blev en än gång negativt. Personens DNA stämde inte med gärningsmannens, berättar Beniett Henricson som leder polisutredningen.
I höstas inledde polisen arbetet med att förhöra 50 män i åldern 18 till 28 år. Namnen togs fram av rikskriminalens analysgrupp som datakört uppemot 20 000 namn på personer med anknytning till Linköping mot de uppgifter polisen har om mördaren.

- Jag har ett fåtal kvar att höra av dem, men ännu har det inte gett någonting, men nu har vi i alla fall prövat det greppet, konstaterar Beniett Henricson.

Men det är inte fråga om någon frustration från polisens sida än, betonar han.

- Vi är vana vid långa utredningar. Efter ett brott som detta fortsätter man att vända på varje sten, så länge det finns något att jobba med.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se