arboga

Mordmisstänkt kvinna släppt - utredningen förstärks

Den kvinna som är misstänkt för morden på två små barn i Arboga och för mordförsöket på deras mamma har släppts ur häktet i Tyskland. Nu kommer också besked om att ytterligare en åklagare ska hjälpa till med utredningen.

Beslutet att släppa kvinnan fattades av kammaråklagare Frieda Gummesson, och bakgrunden är att Västmanlands tingsrätt meddelat att det är den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt, som ska gälla.

För att få utfärda en europeisk arresteringsorder måste den anklagade vara misstänkt på den starkare misstankegraden, på sannolika skäl misstänkt. Det innebar att Gummessons beslut att utfärda arresteringsordern skett på felaktig grund, enligt Ekot.

Under söndagen kom beskedet att förundersökningen ska förstärkas. Ytterligare en åklagare, vice chefsåklagare Bengt Lindholm, ska utreda ärendet parallellt med Frieda Gummesson.

Målet är att kunna höja misstankegraden inför en ny häktningsförhandling, enligt polisens presstalesman Börje Strömberg.

Utredningsarbetet fortsätter nu med att samla in ytterligare material, höra om en del personer och försöka komma i kontakt med fler personer som kanske sett okända personer i bostadsområdet eller på tågstationen i Arboga under måndagskvällen eller tidigare.

Enligt polisens presstalesman Börje Strömberg arbetar polisen fortfarande brett med utredningen och man vill få in fler tips och uppgifter som kan hjälpa till att lösa mordet och mordförsöket.