Tenhult

Brandman blev hjälte i Thailand

En Tenhultabo har blivit hjälte på en ö i Thailand. Brandmannen Bengt-Åke Johansson gjorde nämligen en otrolig insats när han förmodligen räddade livet på en norrman som höll på att drunkna när tidvattnet slog till:

Brandmannen Bengt-Åke Johansson gjorde nämligen en riktig insats när han förmodligen räddade livet på en norrman som höll på att drunkna.

Tidvattnet skapar förrädiska undervattensströmmar.
-Jag kände hur håren fladdrade på benen i strömmarna. Och då hörde min kompis hörde någon ropa på hjälp.

Bengt-Åke, som är brandman till yrket, tvekade inte en sekund när han hörde ropet utan tog första bästa båt och simmade ut till den man som som höll på att drukna. En båt med en ankarlina som skulle komma väl till pass visade det sig.

-Jag stannade ett par meter från honom, och sa till honom att lyssna på mig. Och då drog han in sig längs linan, och sedan kom vi in på fast mark. Så det gick bra.

Mannen som Bengt-Åke Johansson räddade var 64 år och norrman. Och han är övertygad om att han skulle ha drunknat om inte brandmannen från Jönköping kommit till hans undsättning.

Norrmannen var chockad efter händelsen och hann aldrig tacka för insatsen. Istället vände han sig till en svensk kvällstidning och sökte Bengt-Åke. Och kring kaffebordet på brandstationen i Jönköping fick Beng-Åke syn på den man han räddat livet på.
-Det känns jättebra. Jag var på rätt plats vid rätt tillfälle, säger Bengt-Åke Johansson.