Vem passar med och till Ljungberg?

Erik Edmans skada verkar av allt att döma vara så pass allvarlig att han blir borta från EM. Det blir intressant att se hur förbundskaptenerna löser den här situationen. Flera alternativ finns.

Det mest troliga är förmodligen att Mikael Nilsson flyttas över till vänsterkanten. Där skulle även Fredrik Stoor kunna spela men han kanske får ta rollen som högerback istället.

Mikael Dorsin har kallats in i truppen men kom han inte med från början har jag svårt att tro att ”Dorran” helt plötsligt ses som naturlig ersättare i startelvan.

En faktor som inte får glömmas bort är att framför vilken vänsterback det än blir spelar Fredrik Ljungberg. Lagkaptenen ställer höga krav på ”sin” ytterback. Alla som följer landslaget har kunnat notera hur Ljungberg ofta instruerar Edman hur han vill att passningarna ska komma.

Nu måste förbundkaptenerna hitta någon som passar som ytterback bakom lagkaptenen. Det skulle inte förvåna om man i samråd med Ljungberg väljer Mikael Nilsson.

En rockad av Nilsson ger då en ledig plats till höger. För ett halvår sedan hade Concha varit given men är nu inte ens med i truppen. Stoor var duktig mot Turkiet och skulle behöva ett test på absolut högsta nivå.

Kanske är svaret Niklas Alexandersson? Till höger på mittfältet är konkurrensen hård och Lagerbäck vet att Alexandersson klarar rollen som back.