Nora

Ny verksamhet efter nedläggning

De tomma lokalerna där Talent Plastic hade sin verksamhet i Nora blir ett varuhus nu till våren. Håkan Olsson, som är näringslivschef i kommunen, är positiv till den här sortens företagsetableringar. Han förklarar att det kan svänga fort, som när Talent Plastic i Nora helt oväntat lade ner.

-Det kom som en överraskning för oss, för ett par månader innan nedläggningsbeskedet hade vi varit där och pratat om att de sökte mer personal, säger Håkan Olsson.

Att vara näringslivschef innebär att man både får möta mörka dagar och ljusa dagar. Att nu fabrikslokalerna där Talent plastic verkade är sålda, känns som en bra utveckling för Nora enligt Håkan Olsson.

Inledningsvis kommer nyetableringen att skapa runt tio arbetstillfällen, förklarar Pär Nordström. Han äger Lågprismagasinet, som redan idag driver en butik i Örebro.

På frågan om det inte är lite vågat att satsa på ett stort varuhus i en stad av Noras storlek, svarar han att han inte tror det.

_Det finns inget liknande varken i Nora eller dess närområde så det känns som en intressant satsning, säger Pär Nordström.