Varning för svårt väglag i annandagstrafiken

SMHI varnar för besvärligt vinterväglag både norr- och söderut, det kan vara bra att veta för alla påskfirare som styr bilen hemåt under annandagen.

Strax innan klockan ett voltade en personbil flera varv på E4 i södergående riktning vid avfarten till Mantorp.

I bilen färdades en familj på väg hem från Jönköping. Alla fyra har förts till Universitetssjukhuset i Linköping, och kvinnan i familjen uppges ha fått någon form av ryggskada, medan de övriga klarat sig med lindrigare skador.

Det är mycket trafik på länets vägar just nu, och polisen uppmanar trafikanterna att ta god tid på sig idag.

Även SMHI varnar för stora mängder snö på vägarna, främst i Halland.

-Vi har utfärdat en första klassens varning över Halland och en bit in i Småland, som fått 10-15 centimeter snö på sina håll, säger Lisa Frost, jourhavande meteorolog på SMHI.

Svårt i Halland

På E 6 genom Halland är trafikläget svårt. Snö och underkylt regn under natten och måndagsförmiddagen har gjort vägbanorna svårbemästrade med en del avåkningar som följd. Framför allt är det enligt SOS Alarm besvärligt runt Falkenberg där två personbilar och en lastbil åkte i diket. Fyra personer fördes till sjukhus.

Det lätta snöfall, som under morgonen föll främst över Götalands ostkust och upp en bit över södra Svealand, kommer under dagen att öka i omfattning.

-Det kan ställa till problem i trafiken under dagen, säger Frost.

Blixthalka i Stockholm

Under förmiddagen rådde blixthalka i Stockholmstrakten med problem som följd.

-Det är livsfarligt, säger Ann-Charlotte Wejnäs vid länskommunikationscentralen till TT

Vid trafikplats Glädjen körde en bil av vägen och hamnade på sidan strax efter klockan tio. Ambulanshelikopter kallades till platsen eftersom polisen befarade att det fanns människor fastklämda i bilen.

-Det visade sig inte stämma, men två personer klagade över värk i nacken och fördes med helikopter till Danderyds sjukhus, säger Ann-Charlotte Wejnäs vid länskommunikationscentralen till TT.

Saltbilar är ute och saltar från länets norra delar ner till Södertälje.

-Det råder blixthalka i hela länet. Vi vill uppmana alla som är på väg hem från påskfirandet att ta det lugnt i trafiken, säger Ann-Charlotte Wejnäs.

I landets nordligare delar blir det mest uppehåll med klart och soligt väder, men under natten till tisdagen sprider sig molnen och snöfallet ytterligare norrut över södra Norrland.