Just nu
  • Stopp i tågtrafiken mellan Karlskrona och Ronneby på grund av obehöriga i spårområdet.

Mörrum Hockey sparkar tränaren

Efter det mindre lyckade kvalspelet till division I plockar nu Mörrum Hockey bort sin tränare Morgan Svensson.

Efter helgens förlust mot Västervik tog styrelsen beslutet att Morgan Svensson inte får leda laget under de tre avslutande kvalmatcherna.

– Min bedömning var att vi var tvungna att agera. Vi måste försöka få ordning på detta och ordna fortsatt division I-kontrakt, säger Mörrum Hockeys ordförande Jan-Anders Andersson.

Förlusten mot Västervik under påskhelgen som försätter Mörrum Hockey i en ytterst prekär situation för att klara fortsatt division I-spel blev för mycket för styrelsen.

Under måndagen sammankallades styrelsen och efter mötet fick tränaren Morgan Svensson beskedet att han inte längre är tränare för laget den här säsongen.

– Ett nödvändigt beslut och Morgan Svensson tog det på ett bra sätt, säger Jan-Anders Andersson.

Mörrum Hockey är på väg ur division I. Efter förlusten mot Västervik är laget utlämnat till vad som händer i övriga matcher. Mörrum måste ta in tre poäng på Västervik på de tre matcher och nio poäng som är kvar att spela om.

Ny tränare blir Tommy Fors och skadade spelaren Victor Rönnmark blir hjälptränare.

– Vi inom styrelsen tror att Tommy Fors har de egenskaper som krävs för att ordna det här, säger Jan-Anders Andersson.

Enligt styrelsen i Mörrum Hockey ska Morgan Svenssons kontrakt, som löper över tre år, fullföljas men det är oklart hur hans fortsatta roll i föreningen blir.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se