Seger i första semifinalen

Linköping fick en smakstart i semifinalspelet mot Färjestad igår.

På bortaplan gick LHC från 3-3 till 7-3 i sista perioden och vann rättvist.

Linköping har kopplat ett järngrepp om semifinalen mot Färjestad. Gästerna gick från 3-3 till 7-3 i sista perioden och vann rättvist.

Efter en avvaktande inledning på matchen från båda lagen var det gästerna som kopplade ett starkt grepp om spelet i mitten av första perioden. Daniel Fernholm satte ledningspucken med ett lågt och välriktat backskott. Andreas Pihl ökade på sedan han följt med i en kontring och fått en flipperpuck på klubban.

Mittenperioden blev händelserik. Färjestad både reducerade och kvitterade genom Jörgen Jönsson och Eero Somervuori. Då var hemmalaget ordentligt på gång.

Gästerna replikerade genom duktige Tomas Surovy innan Färjestad på nytt kvitterade genom Esa Pirnes.

-Vi får gå ut och spela som vi gjorde i andra, sade Jörgen Jönsson till Kanal 9 inför sista perioden.

Så blev det inte. I stället var det Linköping som på nytt gick ifrån. Patric Blomdahl, Mattias Weinhandl och Jonas Junland såg till att gästerna gick från 3-3 till 3-6 på fyra minuter i början av sista perioden. Ett matchavgörande ryck.

Även om Linköping drabbades av några utvisningar i slutet av matchen var gästernas ledning aldrig i fara. Patric Blomdahl fastställde slutresultatet med tre minuter kvar att spela.

I Linköping gjorde kedjan med Tony Mårtensson, Mattias Weinhandl och Mikael Håkansson på nytt en bra match. Även gästernas andrakedja med Tomas Surovy, Joakim Eriksson och Patric Blomdahl glänste.

I Färjestad gjorde målvakten Jonas Gustavsson ingen bra match.

TT