Misstänkt för internetbedrägeri

En gotlänning misstänks för bedrägeri på internet. Mannen har enligt polisen satt i system att lura internetkunder genom att inte leverera de varor som beställs. Det handlar om varor med anknytning till musikbranschen som annonseras via nätet.

I stället för att lämna ut sitt riktiga namn, namnges en annan Visbybo, som sedan blir uppringd av upprörda kunder som inte fått sina varor.

Mannen, som är 29 år, är nu misstänkt för fem fall av internetbedrägeri. Från april förra året till februari i år ska han ha lurat till sig 3 935 kronor av personer runt om i landet.

Polisen på Gotland får in mellan 15 och 20 anmälningar om bedrägeri varje månad varav de flesta skickas till fastlandet där kontoinnehavaren har sin bostad.

Trots att det oftast är lätt att ta reda på vem bedragaren är så är det är många av de här fallen som aldrig utreds, säger Lisa Lundmark Koblanck som är kriminalinspektör på polisen på Gotland.

- På Gotland utreder vi de här ärendena men jag vet att andra myndigheter tycker att köparen får stå sitt kast om man kalkylerat med den risk som finns. Men det finns ju säkra betalningsmöjligheter. Det kostar lite men det kanske det kan vara värt.