Guiftränare optimist inför kvartsfinalspel

På tisdagskvällen börjar kvartsfinalerna i handbolls-SM. Svenska mästarna Hammarby tar emot Guif, men lagets tränare, Kristian Andresson är optimist, och är säker på att Guif tar sig vidare.

Guifs tränare Kristian Andresson tror stenhårt på att laget ska ta sig vidare, även om han är klar över att det kommer att ställa stora krav på laget, med början på tisdagskvällen.

– Att vi vinner tre segrar är redan klart. Men sen om vi gör det på tre raka eller efter fem matcher det vet jag inte, säger Kristian Andresson.

Viktigast för att det ska gå som han vill är helheten, kollektivet. Kristian Andresson vill inte lyfta fram någon särskild nyckelspelare.

– Vi behöver ha ett lag som presterar väldigt väldigt bra mot Hammarby för att kunna ta oss vidare. Det gäller allt från försvar, målvakt och vassa anfallare, det kommer att krävas att hela gruppen gör en bra insats för att vinna mot Hammarby, säger han.

Enligt Andresson är Hammarby ett bra lag med stor erfarenhet, och han menar att det ställer särskilda krav på Guifs försvarsspel.

- Det gäller för oss att vara tuffa och låsa dem i försvarsspelet och inte släppa till nånting, annars kommer det  förmodligen att smälla både högt och lågt, säger Guifs tränare Kristian Andresson.

Tord Juszczak
tord.juszczak@sr.se