NHL

Colorado vann med "Foppa" på isen

Med Peter Forsberg på isen blev Colorado en vinnare igen i NHL-ishockeyn. Colorado slog Calgary med 2-0 och ”Foppa” svarade för en assist - med baken.

Matchen avgjordes efter att Calgarys back Dion Phaneuf blev av med pucken till Colorados Ryan Smith som gav den till Paul Stastny. Han passade den vidare till Milan Hejduk som nätade bakom Mika Kiprusoff i Calgarys mål.

Segern betyder att Colorado bröt förlustsviten på fyra raka matcher och att laget har fyra poäng till godo på Nashville som ligger just under slutspelsstrecket.

För Peter Forsberg var det femte matchen med Colorado och den fjärde segern. Den tidigare fotskadade svensken har haft problem med en ljumske och har missat sex matcher. Han spelade knappt 15 minuter i matchen.

Montreal säkrade en slutspelsplats när laget besegrade Ottawa med 7-5 på hemmais. Hemmalaget ledde med 7-1 inför tredje perioden och matchen såg ut att vara över.

Men Ottawa gav inte upp, trots det stora underläget och vann sista perioden med 4-0. Daniel Alfredsson noterades för tre assist för Ottawa.

Montreals vinst betyder att laget leder Eastern conference. Montreal leder sin division sju poäng före Ottawa.

New York Islanders hemmaslog Pittsburgh med 4-1 och satte därmed stopp för bortalagets förhoppningar om att säkra en slutspelsplats i matchen natten mot tisdagen.

Matchfakta, NHL

Colorado-Calgary 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Jordan Leopold (Peter Forsberg), Milan Hejduk.
Publik: 18 007.

Edmonton-Minnesota 5-3 (3-1, 2-1, 0-1)
Edmonton: Andrew Cogliano 2 (Robert Nilsson 2), Dustin Penner, Curtis Glencross, Kyle Brodziak.
Minnesota: Nick Schultz, Sean Hill, Todd Fedoruk.
Publik: 16 839.

Montreal-Ottawa 7-5 (3-0, 4-1, 0-4)
Montreal: Andrei Kastsitsyn 2, Christopher Higgins, Francis Bouillon, Andrej Markov, Michael Grabovskij, Tom Kostopoulos.
Ottawa: Dany Heatley 2 (Daniel Alfredsson 2), Antoine Vermette, Jason Spezza (Alfredsson).
Publik: 21 273.

NY Islanders-Pittsburgh 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)
NY Islanders: Bill Guerin, Trent Hunter, Sean Bergenheim, Richard Park.
Pittsburgh: Petr Sykora.
Publik: 16 234.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se