Värdefulla vardagar och föränderliga ord

Tisdagen den 25 mars

Efter att ha varit lediga fyra dagar i sträck så var det skönt att dimpa ner i verkligheten, där sovmorgnar och långdragna frukostar bara var vackra minnen.

Thomas Wasberg som är sjukhuspräst i Västerås kom till studion och gav oss Tänkvärt. Det handlade om att upptäcka charmen i det vanliga och vardagliga.
Han var så här glad
<-------– 
över att ge oss den tanken för dagen. (07.20)

Hur går polisarbetet kring den tragiska och obehagliga händelsen i Arboga för drygt en vecka sen? Vi ringde upp polisens presstalesman Börje Strömberg för att höra med honom om hur långt man kommit i fallet, hur nära lösningen man är och hur samarbetet går med den tyska polisen. (08.15)

Idag är det Våffeldagen, något som kom till på grund av ett slarvigt uttal av ”vår-frudagen” (som ju inte har någonting alls med våfflor att göra) och därför blev Våffeldagen. Vår språkexpert Olof Rubensson hade en hel drös med ord som vi vanliga språkbrukare med tiden ändrat så att det passar oss bättre. (08.30)

Imorgon är vi tillbaka i din radio och då är vi löjligt pigga efter att ha njutit av den stjärnklara vårnatten vi har framför oss.

/Teodora och Thomas