Omtyckt hälsoprojekt läggs ner

Den sista mars läggs Olofströms friskvårdssatsning Hälsoprojektet ned. Landstinget vill inte längre finansiera projektet och besvikelsen är stor bland deltagarna.

– Jag har haft stor behållning av att vara här och förutom aktiviteter har jag fått träffa andra kvinnor i min egen ålder, säger Helga Wenggård från Olofström.

Tillsammans med nio andra kvinnor mellan 69 och 87 år har Helga Wenggård tre gånger i veckan haft gymnastik, tränat på gym, gått stavgång, badat och haft avslappningskurser.

Men när nu inte längre landstinget vill finansiera friskvårdssatsningen så är Hälsoprojektets dagar räknade och om inget oförutsett inträffar läggs projektet ner den 31 mars.

Hälsokommunikatören Stojanka Kusonjic drog igång Hälsoprojektet som sedan i somras sysselsatt de tio kvinnorna. Hon känner olust inför att verksamheten nu kommer att försvinna.

– Jag tycker det känns jobbigt. Vår utvärdering visar att det här är ett uppskattat projekt. Varför vi inte får mer pengar från landstinget kan inte jag svara på, säger hon.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se