Läget: Raul inte med mot Italien

Luis Aragones fortsätter att hålla storstjärnan Raul utanför landslagstruppen.

Spanien vann Sveriges kvalgrupp efter en dålig start och en fantastisk avslutning. Efter två tidiga bortaförluster mot Nordirland och Sverige såg det riktigt illa ut för spanjorerna som inte missat ett EM-slutspel sedan 1992.

Men laget reste sig och vann åtta av de nio sista matcherna, vilket räckte för att vinna gruppen. Vi svenskar minns med fasa den överlägsna segern med 3-0 mot blågult på Santiago Bernabeu i november.

Flera av Spaniens spelare är som bekant stjärnor i Europas största klubbar. Inte minst i Champions League där Fabregas (Arsenal) och Torres (Liverpool) möts i kvartsfinal samtidigt som spelarna från Barcelona ska möte Schalke.

Annars är snackisen som alltid huruvida Raul borde vara med i landslaget eller inte. Förbundskapten Luis Aragones tycker inte att det ens finns plats i truppen för Real Madrid-ikonen.

I februari gav Aragones och Raul en gemensam presskonferens där de förklarade för media att de inte på något sett är ovänner.

Trots rykten om en comeback fanns ingen plats för Raul i Aragones trupp till onsdagens möte med Italien. Raul svarade på petningen med att göra två mål mot Valencia i helgen…

Barcelonas underbarn Bojan Krkic är uttagen i U21-landslaget och får vänta på sin debut i a-landslaget.

Frågan alla nu ställer sig är om det blir Fernando Torres eller tidigare förstavalet David Villa som kommer att spela på topp mot Italien. Tidigare har Aragones inte velat spela de båda samtidigt.