Nazistiska grupperingar

Nazistiska grupper har alltid varit våldsamma. Retoriken är ofta militant och aktivisterna förbereder sig för det kommande ”raskriget”. Vissa gömmer vapen i skogen andra förbereder sig genom ”militära” övningar.

Nationalsocialistisk front, NSF:
NSF bildades 1994 i Karlskrona. Har i dag fler medlemmar än någon annan nazistisk grupp i Sverige. Partiet ställde upp i lokala val såväl 2002 som 2006. Många av aktivisterna är dömda för våldsbrott.

Svenska motståndsrörelsen, SMR:
SMR är en grupp som betonar vikten av att driva ”kampen” på gatorna. Gruppens ledare var tidigare drivande i VAM, vitt ariskt motstånd. Ideologin och retoriken är militant och antisemitismen har en framträdanden roll.

Nationaldemokraterna:
ND bildades av personer som uteslöts från Sverigedemokraterna 2001. Partiet har de senaste åren lidit av interna stridigheter och sedan bildandet haft fyra partiledare. Med Tor Paulsson i spetsen kandiderade ND till kommunfullmäktige i Orsa i omvalet 2003.

Info-14/Salemfonden:
Info-14 är en nazistisk Stockholmsgrupp som är drivande bakom de stora nazistiska manifestationerna, som de så kallade Salemmarschen och Folkets marsch. Gruppen kallar sig själva ”oberoende patriotiskt nyhetsmedium”.

Blood & Honour:
Startade som en skinnskallebaserad stödorganisation till den brittiska nazistorganisationen National front. Blood & Honour är uppbyggt som ett nätverk och medlemsgrupper finns i flera länder.

Källa: Expo