Kvalserien till Div 1: Omgång 7

I den haltande kvalserien spelades på påskdagen två matcher, där de två obesegrade lagen Wings och Nynäshamn tog emot Visby/Roma respektive Sollentuna.

WINGS – VISBY/ROMA 5 – 2 (0-0 2-1 3-1 1)
Om man bara tittar på resultatet kan man förledas att tro att detta var en enkel match för Wings.

Så var dock inte fallet. Matchen står och väger och inte förrän Wings 14 minuter in på andra perioden får spela fem mot tre kommer 1-0 målet. 2-0 passar laget på att göra i spel fem mot fyra endast 29 sekunder senare. Även V/R lyckas göra ett mål så det står 2-1 efter två perioder

I period tre ser V/R lite trött ut och Wings hinner med tre mål innan V/R gör matchens sista mål som ger slutresultatet 5-2

Nu måste allt gå Wings emot, för att laget skall bli berövade en plats i division 1 nästa år. Sådan otur som laget hade i sin sista match i fortsättningsserien, kan inte inträffa igen.

NYNÄSHAMN – SOLLENTUNA 9 – 1 (3-0 1-1 5-0)
– Vi hade tre tunga förväntningar om en given seger för oss, bekänner Nynäshamns sportchef Micke Carlsson:

  1. Ni som bevakar kvalserien
  2. Vår trogna publik
  3. Sollentuna som tror de är chanslösa.

– All den press som laget känner klarar vi av. Vi spelar bra i första perioden som vi vinner med 3-0. I andra slutar vi åka skridskor och drar på oss onödiga utvisningar och perioden slutar 1-1.

– I tredje perioden blir det mer fart igen men samtidigt vill jag berömma Sollentuna som aldrig ger upp eller lägger av trots underläget.

– Vinner vi mot Järfälla på onsdag då har vi redan en plats i division 1. Om vi förlorar då blir det riktigt spännande igen.

Han är besviken på förbundet för att laget måste spela mot Visby/Roma på en onsdag. Det betyder att många av spelarna måste ta ledigt två dagar som är både svårt och dyrt avslutar sportchefen, som själv är en härlig gotlänning.

OMGÅNG 8 26/3

  • JÄRFÄLLA - NYNÄSHAMN

Tabellen (haltande)

WINGS14
NYNÄSHAMN12
JÄRFÄLLA8
VISBY/ROMA5
SOLLENTUNA0