Kvalserien till Allsvenskan: Omgång 3

Av kvalseriens fem lag utföll lottningen så att två lag fick spela tre matcher på fem dagar. Det var Väsby och Troja/Ljungby som också möttes i omgång 3. Påskdagens andra match var mellan Huddinge och Asplöven från Haparanda.

VÄSBY – TROJA/LJUNGBY 2 – 5 (1-3 0-0 1-2)
– Det känns som om vi tappade matchen redan från början berättar Janne Andersson, assisterande tränare i Väsby. Första ett självmål efter tre minuter som var ”rumpa” in och tre minuter senare gör T/L 2-0 när vi har en man mer på isen. Då känns det tungt.

– Jag fick lite hopp igen, när Mikael Andersson tar vara på överläget och reducerar till 1-2. Så gör T/L 1-3 när vi har Peter Danielsson utvisad. Då blir det tungt igen.

– Andra perioden kändes som en lång uppförsbacke, där vi inte kom upp i vår normala nivå.

– I tredje tyckte jag att vi var på väg in i matchen igen när Robin Öhman gör 2-3. Så kommer då tre minuter senare 2-4 och 2-5 när det är bara minuten kvar av matchen. Det är bara att erkänna att T/L var bättre än oss idag.

– Det skall bli skönt att få vila nästan en vecka innan långresan upp till Haparanda och Asplöven, avslutar Janne.

T/L ser ut att vara seriens starkaste lag. Laget är nu det enda obesegrade. Laget går upp i serieledning på 7 poäng, ett bättre än Väsby med sina 6.

HUDDINGE – ASPLÖVEN 2 - 0 (0-0 1-0 1-0)
– Jag tar på mig hela ansvaret för att vi inte kunde besegra Väsby i den första matchen berättar Huddinges tränare Gustav Ström.

– Därför var det fullständig disciplin som skulle gälla hela denna match. Jag måste berömma mina spelare som ser till att Asplöven endast får skjuta elva skott under hela matchen.

– Det gäller att ha tålamod när man möter ett lag som Asplöven med sin duktiga målvakt Marcus Olsson, när vi inte lyckas överlista honom förrän direkt i andra perioden.

– 2-0 direkt i tredje perioden blev resultatet av den taktik vi hade bestämt.

– Asplöven blir inte lätta att slå i deras hemmahall, men nu skall vi ladda upp för nästa möte som blir mot serieledarna Troja/Ljungby som vi möter på torsdag summerar en mycket nöjd Gustav, som fick den seger laget så väl behövde för att inte halka efter i den kvalserie som kan bli riktigt spännande.

OMGÅNG 4

  • ASPLÖVEN – MARIESTAD 26/3
  • TROJA/LJUNGBY – HUDDINGE 27/3

Tabellen (haltande)

TROJA/LJUNGBY7
VÄSBY6
HUDDINGE3
MARIESTAD1
ASPLÖVEN0