ETER TISDAG 25 MARS

Upprepade inbrott i Bingebyhallen

Under påskhelgen krossades rutorna vid ingången till Bingebyhallen. Och det här är inte första gången butiksägaren Kamaran Allaf råkat ut för snatterier, skadegörelse och inbrott. Han säger att han vet vilka som ligger bakom stölderna och har själv kunnat identifiera ungdomarna i 17-18-årsåldern via butikens övervakningskameror. Men enligt honom gör polisen väldigt lite för att lösa de här brotten som har pågått sen butiken öppnade för fem månader sen.

Övervakningsbilder räcker inte för att gripa tjuvar

 

Övervakningskamerorna avslöjar vilka som gör inbrott i butiken.  Bilderna visar bland annat flera ungdomar som snabbt går in i butiken, går fram till en hylla stoppar på sig varor och sen går ut. Men enligt polisen är inte bilderna tillräckligt bra för att duga som bevis i en brottsutredning, säger kriminalinspektör Fredrik Persson.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Gotlandsgruppen flyttar till Miloverkstaden

För snart tre år sedan las Gotlands regemente P18 ned och över tre hundra anställda blev av med jobbet. Men hur ser det ut idag? Finns det något egentligt försvar kvar på Gotland? Vår reporter Ulrika Uusitalo Fernholm åkte ut till den röda barack som hyser det som kallas för Gotlandsgruppen...

Reporter:
ulrika.uusitalo@sr.se


Endres innebandydamer firar kvartsfinalseger

Endres innebandy damer vann igår den tredje och avgörande kvartsfinalen borta emot Rönnby. Det var en spännande match som efter sudden death fick avgöras på straffar. Nu väntar därför serietvåan IKSU i semifinal. Eter var på plats för att möta spelarna när de kom hem med båten.

 

Reporter:
nilspetter.ek@sr.se