Rönnberg assisterande VM-kapten

Luleå Hockeys Roger Rönnberg blir assisterande förbundskapten för Tre kronor under VM. Det blev klart när truppen till ett läger inför världsmästerskapen i Kanada i maj presenterades på tisdagen.

Även där finns fyra norrbottningar med; Luleå Hockeys back Jan Sandström och forwarden Johan Harju, tillsammans med Skellefteåbacken Fredrik Lindgren och Djurgårdsmålvakten Daniel Larsson från länet. VM-lägret hålls i Stockholm 25-27 mars.

– Luleå hockeys tränare Roger Rönnberg är nu klar som Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafssons assisterande tränare. En kraft i båset som Gustafsson värderar högt:

– Roger är en mycket positiv och engagerad ledare som tillför laget den energi som är så viktig i sådana här sammanhang.

Bengt-Åke Gustafsson, förbundskapten för Sveriges landslag i ishockey Tre Kronor, är mycket nöjd med sitt samarbete med Luleå hockeys tränare Roger Rönnberg. Så nöjd att han nu sprikat Rönnbergs medverkan i VM i Kanada 2-18 maj. Rönnberg kommer att finnas i båset när Tre Kronor möter Vitryssland i premiärmatchen den 3 maj i Quebec.

Roger Rönnberg är laddad inför VM-uppdraget:

– Ett hedersuppdrag som medför värdefulla erfarenheter och lärdomar inför framtiden. Det ger också energi och inspiration till fortsatt utveckling som hockeyledare. Min förhoppning är självklart att detta även ger något tillbaka till Luleå Hockey, säger han i ett pressmeddelande från klubben.