ÅSTORP

Knallemarknad i växthus vållar konflikt

Ägaren till växthuset mellan Åstorp och Hasslarp vill till helgen arrangera Halemarknaden inne i växthusen, men brandmyndigheterna säger nej av brandsäkerhetsskäl. Redan i påskhelgen skärptes konflikten när en loppis ordnades i samma växthus.

– Då dök två polismän och två från räddningstjänsten upp här och Arne Malm från byggnadsnämnden och ville stänga loppisen, berättar Lennart Karlberg som äger anläggningen.

Han visade då upp ett tillstånd som han har fått från räddningstjänsten och polisen om att han får ha öppet.

– Jag fick ett påpekande men det hjälpte räddningstjänsten mig att rätta till, säger Lennart Karlberg.

Han har tidigare fått nej av brandmyndigheterna och han bjöd för några veckor sedan in politikerna själva att försöka tutta eld på växthusen, men de kom aldrig. Nu är Lennart Karlberg ledsen på politikerna och godtar inte deras försök att stoppa lopphandeln i växthusen.

– Nej, marknaden ska hållas, får jag inte tillstånd får den hållas utomhus och så får folk väl gå in i växthusen och värma sig, säger han.

Byggnadsnämndens förste vice ordförande Arne Malm (c) säger att Lennart Karlberg inte har några giltiga tillstånd och att hans försäljning ska stoppas.

– Om det händer något har vi varit tydliga och talat om att vi inte kan stå bakom detta och ta ansvar. Vi är inte ute efter honom. Det är verksamheten som inte passar in i de lokalerna, säger Arne Malm.