Husdjur

Här är stället för dig som älskar djur, stora som små! Husdjur i radio har tagit en paus, men återkommer i höst. Tills dess kan du gotta dig med alla tips här på webben.

.......................................................................................

STRASSHALSBAND PÅ HUNDEN? HUR HÅLLER MAN SITT HUSDJUR I TRIM? HUR TAR MAN HAND OM EN VALP? .......................................................................................

 ETT OVANLIGT HUSDJUR
Ylva Carlsson i Borås har illrarna Love och Alice som husdjur. De är tamillrar men ändå rovdjur som bara äter rått kött och som ständigt är på jakt efter lukter av hundar och annat spännande. Släktingar: mink, hermelin, grävling och järv. Illern är ett ganska krävande husdjur, men påhittigt och piggt, enligt Ylva.
.....................................................................................

Margareta Bendroth är hästkonsulent på Hushållningssällskapet Sjuhärad och föder också upp travhästar hemma på gården i Tvärred. I stallet står just nu elva fina varmblod varav tre föl. Hon har varit hästtokig sedan barnsben och har ridit sedan hon var 5-6 år. Under vinter/vårsäsongen 2009 pratar hon om hästen som djur och dess historia hos människan, olika raser, att köpa häst, utfordring, djurskyddsregler, avel och mycket annat som har med hästlivet att göra.

Våra hundexperter heter Annika Hernqvist och Elin Lilja från hundkursgården Vift. De är utbildade hundinstruktörer och kan det mesta om hundars behov och dess plats hos människan, att uppfostra valpar och få hundar att bli duktiga i lydnad och agility. Du hör dem var tredje vecka under början av året.

Fredrike Ritter arbetar som veterinär sedan ca 25 år tillbaka.
Före det har hon även varit inom kriminalvården i 10 år, och innan dess arbetat sig världen runt som diskare och städare på olika lastfartyg.