Svensk startelva mot Brasilien

Målvakt:, Man. City Som alla vet är han egentligen iskall. Spelade några matcher i Premier league i höstas, men har sedan dess fått nöta bänk.

Backlinje:
Fredrik Stoor, Rosenborg
Har fått ett ordentligt genombrott i landslaget. Har spelat stabilt både mot Costa Rica och senast mot Turkiet. Bra match ikväll och han får resa till alperna i sommar.

, Aston Villa
Får spela högerback i Aston Villa och flyttar till Juventus och Italien i sommar. Frågan är hur bra han egentligen är. Det svenska försvarsspelet är inte lika säkert som tidigare.

Daniel Majstorovic, FC Basel
Förstereserv bland mittbackarna och om någon av Mellberg och Petter Hansson inte skulle kunna spela så innebär Majstorovic ingen försvagning i EM.

, Panathinaikos
Den ”funktionelle” ytterbacken som nu får växla kant efter Erik Edmans skada. På vänsterkanten spelade han i EM-kvartsfinalen mot Holland 2004 med den äran.

Mittfältare:
Sebastian Larsson, Birmingham
Denne Premier league-spelare har på kort tid etablerat sig i landslagstruppen. Gjorde en stark insats senast mot Turkiet och platsen i startuppställningen visar att han har stora chanser att få komma med till EM.

, Elfsborg
Kommer från en lång försäsong och får axla Tobias Linderoths defensiva mittfältsroll. Upp till bevis mot snabba brassar

, Lyon
Får nu spela från start när Anders Svensson fått kliva ner ett steg. Har fortfarande en del att bevisa i landslaget samtidigt som han har spetskompetens när det gäller skott och passningar.

, West Ham
Krigar på i mitten av Premier league. Röstades tidigare i vinter fram till månadens spelare i West Ham. Får nu en ”ny” ytterback bakom sig. Har stort ansvar i Zlatans frånvaro.

Anfallare:
, Toulouse
Så het han var förra säsongen, så svårt han har haft denna i den franska ligan. Måltorka sedan december i ett Toulouse som ligger i botten av tabellen.

, Werder Bremen
Har skaffat sig en startplats i det tyska topplaget och har har hittat målet ett antal gånger. Men i landslaget har det inte riktigt lossnat - bottennapet var mot Spanien borta då han helt kom bort.

Radiosporten
radiosporten@sr.se