Uppsala

Skolchef förvånad över musikklassers motstånd

Grundskolechefen Per Pettersson är förvånad över att Musikklasserna i Uppsala inte vill lämna Balderskolan och flytta huvuddelen av undervisningen till nyrenoverade Nannaskolan.

Skolan har renoverats för 82 miljoner kronor och till nästa terminstart ska allt vara klart. Men för en månad sedan fick grundskolenchefen Per Pettersson kännedom om skolledningens missnöje med lokalerna.
- Jag fick en skrivelse i vid månadsskiftet februari-mars, och jag måste säga att jag blev väldigt förvånad eftersom personalen varit med mycket mer i arbetet än i andra objekt. Jag vet att dom har haft synpunkter en hel del lösningar. Jag vet också att fastighetskontorets projektlrdare har gjort allt för att lösa deras önskemål, säger Per Pettersson skolchef på Uppsla kommun.

Nannaskolan har under två år renoverats för att särskilt passa musikklassernas undervisning. Men skolledningen vill inte lämna Balderskolan där man har varit i 7 år. I ett brev till Uppsala kommun skriver de bland annat att den nyrenoverade skolan är för trång, musiksalarna för små och att musiklärarna inte får några arbetsrum. Istället vill ledningen stanna i dom befintliga lokalerna och använda delar av Nannaskolan.

Varken Musikklassernas rektor Lena Forsberg eller biträdande rektor Karin Cars vill svara på frågor om hur dom resonerar. Och nu säger grundskolechefen Per Petterson att beslutet om att musikklasserna ska in i Nannaskolan står fast.
- Det som kommer att ske är ju naturligtvis att dom måste förbereda sig för att kunna flytta för Baldersskolans lokaler har ju inte grundskolan tillgång till under sommarlovet. Det är vuxenutbildningen som blivit anvisad till lokalerna. Och musikklasernnas verksamhet är anvisade för Nannaskolan. Vi har dessutom fått möjlighet att komplettera lokalerna för att organisera undervisningen på bästa sätt i de nya lokalerna, säger han.  

Christine Odén
christine.oden@sr.se