Sundsvall

Socialdemokrater nobbar debatt om sjukhus enligt moderater.

Socialdemokraterna törs inte debattera Sundsvalls sjukhus. Det menar Sundvalls-moderaterna som säger att de inbjudit till debatt, men utan att få något svar.

Eva Lohman är moderat Sundsvallspolitiker och den som tagit initiativ till att ha en debatt om problemen på Sundsvalls sjukhus. Hon säger att inbjudan gick ut redan i januari och egentligen skulle debatten ha hållits i februari, men intresset från socialdemokraterna har varit nästan obefintligt.

Men landstingsrådet Ewa Söderberg, socialdemokrat, tycker att det är skitsnack från moderaterna.

– Vi har föreslagit flera datum för en debatt men inte fått svar. Vi vill diskutera i hela länet, inte bara om Sundsvalls sjukhus, säger hon.

Men det här är bara ett sätt för socialdemokraterna att slippa debattera sjukhuset i Sundsvall, menar Eva Lohman, moderat.

– Socialdemokraterna försöker göra det här till en länsfråga, och det kan säkert bli intressanta debatter i hela länet, men den inbjudan som vi Sundsvallsmoderater har skickat gäller bara Sundsvalls sjukhus, säger hon.

Enligt moderaterna i Sundsvall upplever många att vården vid Sundsvalls sjukhus har utsatts för en rejäl åderlåtning, och att Sundsvalls sjukhus har förfördelats jämfört med andra sjukhus. Därför är det viktigt att genomföra en debatt så snart som möjligt, menar hon.

– Men vi får nu avvakta till dess att de socialdemokratiska politikerna förmår att prioritera sjukhusfrågan, säger Eva Lohman.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se