Lidköping

Per Holm vann över Länsförsäkringar

Per Holm från Håkantorp ska få ersättning från Länsförsäkringar Skaraborg för sin stulna och utbrända bil.
Det har Lidköpings tingsrätt bestämt.
– Rättvisa. Det är det bästa ordet, säger en glad och något skakad Per Holm.

Det var hösten 2006 som Pers bil, en Nissan Skyline värd över 200 000 kronor, hittades helt utbränd i Lidköping, där Per hade sovit över hos en kompis.  

Försäkringsbolaget, Länsförsäkringar Skaraborg, menade att det var Per själv som bränt upp bilen för att få ut försäkringspengar för den. Per Holm stämde försäkringsbolaget och den tionde mars möttes de i tingsrätten. Den har varit en jobbig period, säger han:

– Man har varit lite upp och ner. Man försöker ju hoppas på att det ska skipas någon form av rättvisa, men det har varit upp och ner. Jag har hoppats på det bästa men förväntat mig det värsta. 

Försäkringsbolaget hävdade att bilen inte gick att stjäla utan huvudnyckel, men tingsrätten konstaterar i domen att det inte går att bevisa. Rätten tror mer på Per Holm, och konstaterar att det inte fanns någon anledning för honom att elda upp bilen, han hade lätt kunna sälja den istället. Dessutom hade han nyligen lagt ut 8000 kronor på verkstadsarbeten för bilen. 

Nu ska försäkringsbolaget betala ut 200 000 kronor, pengar som Per bland annat ska använda till att betala skulden för den stulna bilen. Han är dock inte helt säker på att han kommer att köpa en ny likadan:

– Jag får se… Det är ju drömbilen, men man är ju lite bränd i och med stölden.